„Международният ден на жената предприемач“ се празнува за пръв път в световен мащаб през 2013-та година, а оттогава насам е отбелязан в 144 държави и 65 университета и институти. 

Жената в различните ѝ роли“ е тазгодишното мото на българския формат – „Денят на жената предприемач“, който ще бъде честван за четвърти път в България на 24 ноември 2022 година в Гранд хотел Милениум София. Организатори са Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена”. 

 

Тази година събитието се обвързва и с каузата на Emprove с фокус върху опита и общността на #ЖенитеSurvivors. По ирония на съдбата, много често именно силни жени на мениджърски позиции биват засегнати от емоционално или физическо насилие от страна на партньора им. Ето защо двете организации обединяваме усилия, за да има повече гласност и информация към кого може да се обръщат дамите, засегнати от този проблем.

 

Основната мисия на „Денят на жената предприемач“ е жените и младите момичета да получат необходимото насърчаване, споделен опит и вдъхновение, за да се развиват успешно и превърнат в лидери, постигащи успех във всяка една своя роля.

 

„Денят на жената предприемач 2022“ е специално посветен на жената в различните ѝ роли, която вдъхновява както жени, така и мъже. Основната цел на събитието е да се покаже  комплексната роля, която жените изпълняват в ежедневието си. От отглеждането и възпитанието на децата, през изпълнение на всички домакински задължения, поддържането на красива визия и участието в различни бизнес начинания, дамите са основен катализатор на съвременното общество.

 

Събитието включва дневна и вечерна програма, с разнообразни дискусионни панели, международни участия в панелите, лекции, демонстрации, презентации, уъркшоп класове и изложбена площ. 

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women’s Entrepreneurship Day. 

Официален уебсайт за България: https: //wed.selenabulgaria.com/

Facebook страница за България: https://www.facebook.com/WomensEDayBulgaria

Актуални постове от тази категория

Личен опит и съвети към работодатели от #ЖенитеSurvivors

Личен опит и съвети към работодатели от #ЖенитеSurvivors

Какво би посъветвала даден работодател, за да поговори с екипа си по темата с домашното насилие и токсичните взаимоотношения? Кои са стъпките, които може да предприеме, ако в екипа има човек, който е потърпевш от насилие, независимо дали става въпрос за домашно,...

БЪДИ ГЕРОЙ: Иван Димов след първата седмица на нечовешкото му предизвикателство

БЪДИ ГЕРОЙ: Иван Димов след първата седмица на нечовешкото му предизвикателство

Мина точно една седмица от старта на БЪДИ ГЕРОЙ. Кампанията, в която предприемачът и основател на фондация Single Step Иван Димов изпълнява тежка кросфит тренировка в продължение на 31 дни, за да докаже, че човек може да счупи не само собствените си, но и чуждите...

“Илюзията за българското семейство”

“Илюзията за българското семейство”

от Ралица Христова, доброволец в Emprove Уморих се да чета новини за още жертви на домашно насилие. Уморих се да чета обяви за работа с описание: "Търсим жена с привлекателен външен вид." Уморих се да попадам на интервюта с жертви на домашно насилие със заглавие:...