Кампании / Комплект карти “Пробуждане между редовете”

30 карти за силата вътре в нас

Преоткрий себе си. Опознай другите. Подари сила.

;

Истории, преродени в картини, заживели в карти

Картите в това тесте са умален вариант на картините от изложбата „Пробуждане между редовете“, събрала въздействащо изобразително изкуство, родено от истории за женската сила и трансформирано през субективния поглед на артиста. 

В създаването на картините участваха популярни български илюстратори, мултидисциплинарни творци и стрийт артисти, обединени в желанието да дадат гласност на проблема с физическото и емоционалното насилие. Те получиха по една или повече истории, написани от #ЖенитеSurvivors, които впоследствие всеки от тях претвори в картина.

Историята на микро историите

През 2021 г., с подкрепата на Британското посолство в България, #ЖенитеSurvivors преминаха професионален курс по творческо писане при британските автори Д-р Уил Бъкингам и Д-р Хана Стивънс (www.windandbones.com). Това резултира в създаването на микро истории в жанра флаш фикшън, с „Пробуждането“ като водеща тема. Жените имаха възможност да придобият ново умение и да излеят душата си в писмена форма по един деликатен и красив начин. A с това доказаха, че изкуството е ненадминат терапевтичен и социално ангажиращ похват – както за създателите му, така и за неговите ценители.

#ИЗКУСТВОТОПРОБУЖДА

Провокираме обществено значима промяна, достигайки по-дълбоките пластове на съзнанието и емоциите така, както само изкуството успява.

Тук сме. Има ни. Не си сама.

Последвай ни в социалните ни канали