Опитът, професионализмът и примерите на страхотни борбени жени са ни научили на едно: преди да създаваме връзки с другите, е важно да се свържем със себе си. Преди да започнем да говорим, е ключово да чуем себе си. Да, логично е, да,  звучи лесно нали сме в собствената си кожа, защо да не е постижимо? Постижимо е, разбира се, но като всяко пътешествие, пътят към себе си е процес. Изисква време и крачки напред. 

Илюстрации пътеводител: Al Nik

 

И както в повечето случаи, съдбата реши да ни предизвика към действие, като ни срещна с хора, които мислят тъкмо като нас. Театър на Сетивата София са ловци на изкуство, което споделят по необикновен начин с публиката. Потапят те с всичките ти сетива в техните едва ли не ритуални постановки, за да излезеш променен, с нова сетивност към заобикалящия те свят. Не беше трудно да заговорим на един език, а ентусиазмът им ни вдъхнови да не губим никакво време. 

В какво се впуснахме?      

Прекарахме два уикенд ретрийта в компанията на Театър на Сетивата София, #ЖенитеSurvivors и ментори и терапевти от Emprove. Прилагахме различни техники, споделяхме усещания, наблюдавахме се и се разкривахме. Като в една гора, чийто изход търсим, намерихме посоката за свързване със себе си. 

Извлякохме основата на приложеното, така че да е лесно за тези, които се търсят за пръв път. А също и за онези, които мислят, че са се открили. Чрез девет съвсем простички практики, вдъхновени от света на изкуството и терапията, се роди наръчникът за разкриване на скритата мощ на всеки от нас. Тези девет практики ще те накарат да се почувстваш по-добре насаме със себе си, в собственото си тяло и със съкровените ти мисли и мечти. Да разгърнеш творческия и човешкия си потенциал. А впоследствие да бъдеш пътеводна светлина и за другите.   

 

Вземи пътеводителя безплатно!

Искаме да споделим с теб “Пътеводител за свързване със себе си” напълно безплатно, в онлайн формат, който можеш да изтеглиш при нас, под инсталацията #РозовОблак на Sofia Summer Fest. Ела, за да си побъбрим на по розов коктейл, на розови хамаци, за онова, което мислиш, че няма с кого да споделиш. Ние сме тук. Има ни. Не си сама! 

Със специални благодарности към водещите артисти и авторки в пътеводителя – Златина Толева, Василия Дребова и Катина Дишков и техния проект “Бял Лист”!

Актуални постове от тази категория

Срещи под Розовия облак

Срещи под Розовия облак

Какво ще преживееш с нас това лято? ⭐Срещи с терапевти, ментори и #ЖенитеSurvivors  Някъде между розовите облаци, хамаци и коктейли, ще срещнеш слънчевите хора от екипа на Emprove, за да ти вдъхнем подкрепа и кураж, да те вдъхновим с опит и съвети и най-вече да си...

Да сътвориш Розов Облак: Рада Якова

Да сътвориш Розов Облак: Рада Якова

Рада, представи ни се - кой е човекът, сътворил Розов облак? Да представяш себе си и да изтъкваш някакви свои качества е трудно.  Аз съм художник, артист в най-общия смисъл. Артист, защото платното вече не ми е достатъчно. Обичам да рисувам, но все повече се захващам...

“Отпечатъци от спомени”  – арт ателие за ЖенитеSurvivors

“Отпечатъци от спомени” – арт ателие за ЖенитеSurvivors

Както знаете, общността на ЖенитеSurvivors преминава през ежегодна програма за грижа за себе си, личностно развитие, обучение в конкретни артистични похвати и др. Благодарим от сърце на Fox Book Cafe и Силвия Владимирова, които създадоха една прекрасна форма на...