Ани Хира е пример за предприемчив ум с емпатично сърце. Тя е решила, че каквото и да прави, то трябва да бъде от полза за другите. Ето защо пътищата на Ани и Emprove се пресякоха по един естествен и красив начин, от който всички печелят. И Ани, за това, че изпълнява своето призвание, и ние, че имаме страхотен ментор в екипа си, и жените, които се доверяват на нашата подкрепа. Най-вече те! Ето какво споделя Ани Хира за работата си в Emprove с една от дамите, осмелили се да търсят себе си и щастието си.

3 месеца се изнизаха неусетно и съм дълбоко признателна за това приключение и възможност да съм част от програмата Emprove.

Срещата с дамата, която се отвори пред мен, беше изключително отрезвяващо и смислено преживяване и за мен самата. Дълбоко, лично, споделено, замислящо и вдъхновяващо. Ако мога да го метафоризирам, бих казала, че с нея минахме заедно “Пътят Камино” и това не е край, а едно пълноценно ново начало:)

 

На нея зададох 5 въпроса, чиито отговори казват всичко в нейните думи. Самата аз препрочитам и се изпълвам с възхищение, вяра и безкрайна любов към мащаба на човешката воля и вътрешна сила и устойчивост, съхранени с любов и човечност

Въпроси за историята на една Щастлива жена

  1. Какво ново осъзна за себе си?
  2. Какви навици и грижа полагаш за себе си, които преди липсваха?
  3. Как се чувстваш и какво означава това за теб?
  4. Уроците, които научи за себе си?
  5. Съветите, които би дала на други в твоята позиция

 

Тя:

  1. За себе си разбрах колко много качества притежавам, които през годините по един или друг начин са ми убягвали. Не съм си давала сметка борейки се и вървейки през живота колко хъс, сила и устойчивост са необходими на една жена да изплува и да се заяви такава каквато иска да бъде и е искала цял живот. Каква палитра от качества в характера е необходима, за да разцъфти след това отново след всичко което й се е случило и продължава да се случва непрекъснато. Да запази себе си и да се съхрани като добър човек с морала и устоите си и човешкото в себе си, въпреки раните и болката.
  2. Отделям много повече време за себе си и за нещата, които обичам без това да ме прави егоист. Намирам време, както за жената с всичките й потребности(а те са много), така и за човека в себе си като съдържание и стойност.
  3. Чувствам се свободна, окрилена, имам хиляди възможности, начини и хоризонти да се развивам в посоката, която на мен ми харесва, да наблегна на това което ми дава смисъл и съдържание, да управлявам самостоятелно процесите в живота си (тези, които зависят от мен). Да имам хармонични взаимоотношения с хората. Да подбирам както тях, така и мислите, чувствата и начина на действие спрямо съответната ситуация. Пълната свобода да усещаш живота си и да го сбъдваш, както сам решиш.
  4. Уроците са много. Тях ги получаваш непрестанно, всекидневно, ежеминутно. Учиш се всеки ден. Важно е да работиш всеки ден в полза на себе си, всеки ден да правиш нещо малко за себе си. Колко необходимо е за едно човешко същество да изпитва любов към себе си, без това да е егоизъм. Да се приема с грешките и изборите, които прави. Да извлича ползите и поуките от болката, нараняванията, да ги приема и да ги обича, защото са част от него. Да прощаваш на себе си миналото, за да можеш да продължиш в бъдеще без това да те боцка, убива и наранява отново. Изпитвайки само радост и наслада от това, което е и това, което предстои. Научих се да вярвам повече в себе си..предстои ми още да се вслушвам повече и да обръщам внимание повече върху това, което правя, мисля, усещам, виждам. Да продължавам напред, каквото и да се случва (защото то ще отмине). Изборът дали ще мине в тъга, страх, обида заблуда или радост, обич, трепетно очакване и усмивки е само и единствено твой.
  5. Не го отлагайте, не се страхувайте, не спирайте да мечтаете и да вярвате, че един ден всичко ще се оправи.

Но за това е необходимо първата крачка да я направите вие. Не е задължително целия път да извървите сами.

Потърсете помощ. Човек не е в състояние да носи цялата Вселена на гърба си и не е необходимо да бъде сам в това. Не е грешно, не е срамно – човешко е!

 

Стани част от #EmproveTeam! Пиши ни.

Актуални постове от тази категория

Годишен отчет на фондация Emprove за 2022 г.

Годишен отчет на фондация Emprove за 2022 г.

С всяка година погледът ни върху темата с насилието се трансформира. Всеки нов случай, по който работим, и всеки отзвук от кампаниите, които сбъдваме, е светлина към нова пътека, по която поемаме, за да променяме устойчиво обществените нагласи. Търсим пролуки...

12 жени около слънцето: Ива

12 жени около слънцето: Ива

ЖенитеSurvivors са първата по рода си българска общност на жени, успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот. Дамите, които носят титлата сървайвър таят много кураж, вяра и сила. Но за да ги отприщят и да работят в...

12 жени около слънцето: Мария

12 жени около слънцето: Мария

ЖенитеSurvivors са първата по рода си българска общност на жени, успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот. Дамите, които носят титлата сървайвър таят много кураж, вяра и сила. Но за да ги отприщят и да работят в...