Фондация Emprove е номинирана в една от най-значимите награди за доброволчество у нас. И неслучайно тази награда носи името “ГЕРОИТЕ” – тя е отличие за онези хора, които са избрали да живеят живот с кауза, да даряват от личното си време и енергия за нея. Организатор на наградата е Time heroes е платформа за доброволчество и правене на добро. На повече добро. Именно от тях сме се учили за сериозния подход към всеки доброволец. 

Стискаме палци на всички номинирани организации. Благодарни сме на Time Heroes за честта и обратната връзка към номинацията:

“Приносът ви за насърчаването на доброволческата култура е една от близо 200 достойни номинации, които изпълниха със смисъл тазгодишното издание на наградите.

Браво на вас – някой е забелязал усилията ви и е преценил, че всички трябва да разберат за тях, а това само по себе си е награда.“

 

ЗАЩО празнуваме доброволчеството?

  • Над 90% от работата в Emprove се извършва от доброволци – ментори, артисти, психолози, адвокати. 

 

  • Доброволчеството е директна грижа за нашето благоденствие, защото носи здравословен тласък на самочувствието, увереността и удовлетворението ни като личности. 

 

  • Подобен алтруизъм и благотворните му прояви носят позитивна промяна не само за другите, но и за цялото общество, а по този начин създаваме и естественото чувство за високо постижение.  

 

ЗАЩО празнуваме доброволците?

Доброволците дават от себе си най-ценното – своите време и енергия. Това ни кара да третираме безвъзмездния им труд с огромно уважение. За нас, те са не само съмишленици, но и приятели, с които си поставяме  общи цели и вървим в една посока. 

Настоящата номинация в наградите на ГЕРОИТЕ е изцяло благодарение на тях!

Тук е удачно да споменем и нещо важно по темата с доброволческата дейност. Именно защото работата с тези хора е изключително отговорна, а ресурсите ограничени, за нас е трудно да отговаряме мигновено на всяко запитване и желание за подкрепа към фондацията. Но всеки разговор или съобщение в тази посока ни носят огромни спокойствие, радост и най-вече – усещане за признание. Прекрасното чувство, че не сме сами.

Emprove организира регулярни срещи за доброволци и ще пишем на всеки, който се е свързал с нас, за да дадем информация за предстоящи събития, където можем да се запознаем и да обменим опит. Следете също и фейсбук страницата ни за всички събития: https://www.facebook.com/emproveproject 

Бъди герой. За себе си. За другите. 

Актуални постове от тази категория

Защо са нужни още промени в Закона за защита от домашното насилие

Защо са нужни още промени в Закона за защита от домашното насилие

На 21 юли депутатите от НС приеха на второ четене промени в Закона за защита от домашно насилие. Една наистина добра новина. Част от промените гласят, че лечебни заведения и юридически лица, както държавни и общински органи, които осъществяват дейност по превенция и...

“Илюзията за българското семейство”

“Илюзията за българското семейство”

от Ралица Христова, доброволец в Emprove Уморих се да чета новини за още жертви на домашно насилие. Уморих се да чета обяви за работа с описание: "Търсим жена с привлекателен външен вид." Уморих се да попадам на интервюта с жертви на домашно насилие със заглавие:...