Март, месецът на жените, беше изпълнил календарите ни с вълнуващи събития. Едно от тях, което ни трогна и впечатли с добрата си организация, беше DoNation Pop-up Shop – създадено специално за нашата кауза! Безкрайни благодарности за вярата в нашата дейност и адмирации към тяхната – представяме Advent Crowd.

 

Какво представлява инициативата ви?

Advent Crowd е събитийна организация, която в момента се занимава с организирането на Pop-up магазини с кауза. Така се родиха и поредицата #DoNation Pop-up базари, които бяха създадени с идеята да подкрепят благородни каузи с помощта на български марки, както и да събират хора със сходни интереси на едно място. Идеята на новосформиралата се организация и базарите DoNation е едновременно да помага на нуждаещи се и да подкрепи нови, интересни, български брандове.

Защо избрахте именно Emprove за първа ваша кауза?

Избрахме Emprove за кауза на първия DoNation Pop-up Shop, тъй като смятаме, че темата за домашното насилие за съжаление все още е табу, особено в българското общество. Тъй като екипът ни е от женски състав, каузата беше още по-близка до нас самите. Следели сме развитието, инициативите и помощта, която Emprove осигурява и беше най-логично за нас да подкрепим организацията през най-женския месец от годината, а именно март. Също така, дарявайки финансови средства на Emprove, изпитваме сигурност и сме убедени, че средствата ще бъдат инвестирани мъдро и ще подпомогнат истински каузата на организацията. Ще се радваме да си партнираме с Emprove и в бъдеще. 

Какво споделиха брандовете-участници за каузата на Emprove и защо избраха да се включат?

По време на организацията на събитието се радвахме на много ентусиазъм относно избраната кауза от марките-участници. Всички имаха страхотна реакция и адмирираха избора ни на кауза, което ни направи много щастливи. Получихме и подкрепа от марка, която не успя да се включи в базара, но прояви желание да подкрепят каузата. Смятаме, че избраната кауза беше основен мотив на много от участниците да се включат и смислово, и за тях беше логично да подкрепят подобна кауза в месеца на дамите. Посетителите на базара също адмирираха каузата ни и изглеждаха добре запознати с дейността на Emprove. 

 

Кои сте вие и защо сте избрали да живеете живот-с-кауза?

Екипът ни се състои от две млади момичета – Рада и Йоанна. Рада завършва хотелиерство и събитиен мениджмънт във Виена и в момента работи като организатор на бизнес събития. От малка има желанието да помага на околните и още в училище участва в множество благотворителни каузи. Advent Crowd комбинира желанието ѝ да създава запомнящи се събития за модерния гражданин и да извършва благотворителна дейност. 

 

Йоанна е моден ентусиаст и завършва моден мениджмънт с маркетинг във Великобритания и после моден мениджмънт на луксозни марки в Миално. В момента има своя лайфстайл марка за дамски дрехи. 

Рада и Йоанна са приятелки от години и винаги са имали сходни интереси. Вдъхновени от идеята да помагат на околните, докато комбинират страстите си, създават Advent Crowd през януари 2022 г. Планират ежемесечни #DоNation Po-up базари, които подкрепят различни инициативи, като събират множество интересни марки на едно място. Всяка марка, която участва в #DoNation Pop-up Shop подкрепя съответната кауза чрез таксата си за участие в базара.

 

Следете тяхната инстаграм страница @adventcrowd или страницата във фейсбук: Advent Crowd, за да се информирате за предстоящи инициативи и събития с кауза. 

 

 

Актуални постове от тази категория

Годишен отчет на фондация Emprove за 2022 г.

Годишен отчет на фондация Emprove за 2022 г.

С всяка година погледът ни върху темата с насилието се трансформира. Всеки нов случай, по който работим, и всеки отзвук от кампаниите, които сбъдваме, е светлина към нова пътека, по която поемаме, за да променяме устойчиво обществените нагласи. Търсим пролуки...

Личен опит и съвети към работодатели от #ЖенитеSurvivors

Личен опит и съвети към работодатели от #ЖенитеSurvivors

Какво би посъветвала даден работодател, за да поговори с екипа си по темата с домашното насилие и токсичните взаимоотношения? Кои са стъпките, които може да предприеме, ако в екипа има човек, който е потърпевш от насилие, независимо дали става въпрос за домашно,...

БЪДИ ГЕРОЙ: Иван Димов след първата седмица на нечовешкото му предизвикателство

БЪДИ ГЕРОЙ: Иван Димов след първата седмица на нечовешкото му предизвикателство

Мина точно една седмица от старта на БЪДИ ГЕРОЙ. Кампанията, в която предприемачът и основател на фондация Single Step Иван Димов изпълнява тежка кросфит тренировка в продължение на 31 дни, за да докаже, че човек може да счупи не само собствените си, но и чуждите...