Мина точно една седмица от старта на БЪДИ ГЕРОЙ. Кампанията, в която предприемачът и основател на фондация Single Step Иван Димов изпълнява тежка кросфит тренировка в продължение на 31 дни, за да докаже, че човек може да счупи не само собствените си, но и чуждите лимити (официален видео трейлър). По повод месеца на жените, Иван ще предизвика себе си и популярни атлети, компании и дори дипломатически мисии, в кампанията „Бъди герой“. 

1 миля бягане, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и за край – още 1 миля бягане. Тази нечовешка тренировка си има и име – Мърф – а кросфит последователите по цял свят са добре запознати с нея. Тя е една от най-тежките за изпълнение, част от т. нар. “геройски” тренировки (hero workouts). С това крайно физическо изпитание, Иван цели публично да се адресира темата с насилието във всичките му проявления, както и да се вдъхне сила и увереност на жените, че имат подкрепата и ресурса да излязат от връзка с насилник. “Да си герой означава да превъзмогнеш себе си. Когато преодолееш собствените си лимити, ставаш герой и за другите. А когато накараш и тях да бъдат герои, се превръщаме в едно наистина силно общество!“.

 

Днес споделяме с теб как се чувства Иван седем предизвикателни дни по-късно, няколко съвета от него и каква е геройската му мотивация за следващите 24 дни. 

 

Как се чувстваш след първата седмица? Какви препятствия и предизвикателства срещна? Има ли моменти, в които ти иде да се откажеш?

Чувствам се чудесно и досега не е имало моменти, в които да съм искал да се откажа. Мотивацията ми все още е 10/10, но от бягането на маратони (28 от тях през годините) знам, че в един момент неизбежно се сблъскваш с прословутата “стена” и тогава физическото предизвикателство става ментално. Изправен си сам пред себе си и имаш два, взаимно изключващи се избора: или стената да те удари и да паднеш, или да продължиш през нея. Ето този момент гоня аз с моите предизвикателства! Да тестваш лимитите си и да си кажеш, че да спреш просто не е опция. Така че попитайте ме отново след десетина дни 🙂

 

Ето какво ме дисциплинира:

 

В началото всички кутийки бяха празни и изглеждаше много плашещо, но с вътрешна убеденост за моето “защо”, план, инат и подкрепа от приятели и непознати, едната седмица вече мина.

 

С кого тренира тази седмица?

Тренирах с морски пехотинци, каскадьори, кросфит атлети, спортни инфлуенсъри, приятели, непознати… Но с най-голямо нетърпение очаквам събитията в КросФит залите в София, които те организират в подкрепа на кампанията! Общността винаги се сплотява и доказва, че е готова да застане зад смислени начинания.

 

Как да се възстановяваме след интензивни тренировки?

Яйца, бекон, паста и сладолед! 🙂 Шегата настрана, взимам няколко хранителни добавки: магнезий, колаген, глутамин и пия много течности. Естествено и много сън и масажи с моя терапевт-магьосник, който успява да намери и най-малкия мускулен възел и да се справи с него.

 

Какви “поуки” си взимаш за следващите седмици?

Поука номер 1: това е маратон, в един момент неизбежно ще ударя стената и едновременно го очаквам с нетърпение, но и с малко притеснение. Но в крайна сметка, както и “трудните” каузи за обществото ни, които също са маратони, най-важното е да направиш първата стъпка и да знаеш защо си се впуснал в тях. Поука 2: няма нищо по-силно от енергията на “очаквани” и “неочаквани” съмишленици.

Кой е твоят ГЕРОЙ на седмицата?

Главните герои в предизвикателството са и ще останат жените сървайвърки. Но специалните ми герои на седмицата са всички КросФит зали в София, които прегърнаха идеята безусловно и се включиха в предизвикателството.

 

 

 

Актуални постове от тази категория

Личен опит и съвети към работодатели от #ЖенитеSurvivors

Личен опит и съвети към работодатели от #ЖенитеSurvivors

Какво би посъветвала даден работодател, за да поговори с екипа си по темата с домашното насилие и токсичните взаимоотношения? Кои са стъпките, които може да предприеме, ако в екипа има човек, който е потърпевш от насилие, независимо дали става въпрос за домашно,...

“Илюзията за българското семейство”

“Илюзията за българското семейство”

от Ралица Христова, доброволец в Emprove Уморих се да чета новини за още жертви на домашно насилие. Уморих се да чета обяви за работа с описание: "Търсим жена с привлекателен външен вид." Уморих се да попадам на интервюта с жертви на домашно насилие със заглавие:...

Какво е и какво не е коучингът и защо стана толкова популярен?

Какво е и какво не е коучингът и защо стана толкова популярен?

Коучингът е една от онези нови професии, които се гледат с леко присвити очи. Специалност, която е трудно да обясниш на… баба си, например. Но както с всеки продукт на пазара, и този тип услуга нараства с търсенето. И преди да разберем от коуча с главно К в България -...