“Пробуждане между редовете” се оказа истински символ на трансформацията – такава, на която е способен всеки от нас. Проектът претърпя множество метаморфози – от курс по творческо писане за жени, преживели насилие, през литературно четене на техните разкази, до създаване на картини по тях и изложба в една от най-големите галерии в България. Всъщност предстои  още едно финално разгръщане, но за това ще споделим в следваща публикация.

И ето, че сега картините-истории от изложбата живеят съвсем нов живот, приютени от благодетели с големи сърца. Днес те срещаме с един от тях – нашият дългогодишен, верен партньор, международно признат мениджър, общественичка и филантроп Саша Безуханова, на която зададохме три въпроса, свързани с нашата любима тема – пробуждането.

Какво те свърза с тази картина?/Защо избра точно тази картина? – В творбата на Надежда Илиева има сила и много послания. Тя показва символично дуалността на света, в който живее всеки от нас и кани да избереш огледалото на светлината. Манифестира красотата на жената и божествената й същност, независимо от това дали в този момент от живота й е в мрака или се проектира в светлите перспективи. Изборът на щедри златни багри за косите, фона, дори рамката на картината, изземат пространството и правят тъмната страна да изглежда незначима – тя е сянката, която осъзнаваме, но не ни определя. Художничката е кодирала и директно послание ,Стреми се, търси, имаш сила‘. Прекрасна творба. Покани ме. 

Какво означава за теб “Пробуждане”? – Пробуждането е пътя, по който вървим с осъзнаването, че светът ни предоставя нови опитности и възможности за градеж всеки ден. Пробуждането е осъзнаването на личната ни сила да бъдем творци. 

Какво би казала на някой, който се нуждае от силни думи в този момент? – Ти си силна и имаш много таланти. Позволи си свободата да си припомниш най-съкровените ти мечти и избери да ги реализираш.  Реши се да направиш първата стъпка днес. Скоро ще празнуваш успеха ти. 

Саша Безуханова с картината „Силата в теб“ на Надежда Илиева, част от изложбата „Пробуждане между редовете“

Актуални постове от тази категория

Пътеводител за свързване със себе си

Пътеводител за свързване със себе си

Опитът, професионализмът и примерите на страхотни борбени жени са ни научили на едно: преди да създаваме връзки с другите, е важно да се свържем със себе си. Преди да започнем да говорим, е ключово да чуем себе си. Да, логично е, да,  звучи лесно — нали сме в...

Срещи под Розовия облак

Срещи под Розовия облак

Какво ще преживееш с нас това лято? ⭐Срещи с терапевти, ментори и #ЖенитеSurvivors  Някъде между розовите облаци, хамаци и коктейли, ще срещнеш слънчевите хора от екипа на Emprove, за да ти вдъхнем подкрепа и кураж, да те вдъхновим с опит и съвети и най-вече да си...

Да сътвориш Розов Облак: Рада Якова

Да сътвориш Розов Облак: Рада Якова

Рада, представи ни се - кой е човекът, сътворил Розов облак? Да представяш себе си и да изтъкваш някакви свои качества е трудно.  Аз съм художник, артист в най-общия смисъл. Артист, защото платното вече не ми е достатъчно. Обичам да рисувам, но все повече се захващам...